Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Sistemele antiaeriene ruseşti de ultimă oră au doborât 24 de avioane ucrainene în 5 zile

© SputnikРабота российских РСЗО "Ураган" на Харьковском направлении
Работа российских РСЗО Ураган на Харьковском направлении - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2023
Abonare
Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, a vizitat zona unde se desfăşoară operaţiunea militară specială și a lăudat activitatea de luptă a trupelor Rusiei.
BUCUREŞTI, 26 oct – Sputnik. Armata rusă dispune acum de sisteme de rachete pentru apărare aeriană care au eliminat 24 de avioane ucrainene în doar 5 zile, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la întâlnirea cu grupul de luptă Vostok (Est) în zona operaţiunii militare speciale.
Ministrul a subliniat că, săptămâna trecută, armata ucraineană a pierdut un număr important de aeronave.
Şoigu a adăugat că realitatea arată că trupele ucrainene rămân fără șanse și a lăudat profesionalismul armatei ruse.
„Realitatea și situația de astăzi arată că inamicul are din ce în ce mai puține capacități. Și că devin tot mai puțini datorită exclusiv eforturilor voastre de luptă. Pentru aceasta, nu numai că aveţi recunoștința mea, dar veţi fi, de asemenea, nominalizaţi pentru distincţii de stat. Vă felicit! Vă doresc sănătate și întoarcerea cu bine acasă. Aceasta este cea mai importantă urare”, a subliniat ministrul Apărării, citat de Sputnik Internaţional.
Trupele rusești au raportat lui Şoigu că inamicul se află „în stare de panică” și că vor lovi „fără milă”.
Fluxul de știri
0