România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Scandalul împotriva cenzurii a dat rezultate

Cenzură - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2023
Abonare
Youtube dă înapoi în scandalul cenzurii și îl deblochează pe jurnalistul Ion Cristoiu
BUCUREȘTI, 26 oct - Sputnik. După ce scandalul cenzurării ziaristului Ion Cristoiu a bubuit în presă, ieri seara canalul său de Youtube a fost deblocat, deși anunțul oficial era că suspendarea va fi până vineri, pentru așa-zise mesaje de incitare la ură. Și mai interesant, nu a existat nicio explicație oficială a revenirii asupra deciziei, care a inclus și repunerea pe site a materialului incriminat.
„Vreau să vă dau o veste bună, stimați ascultători. Mi-au dat drumul pe Youtube din seara aceasta. Din întâmplare, IT-istul nostru, a postat și a văzut că am primit accesul la platformă înapoi. Mi-au postat înapoi ‘pastila’ pe care mi-o șterseseră. Perioada de blocare s-ar fi încheiat vineri și probabil că nu se mai consideră avertisment, pentru că, de regulă, când se încheie suspendarea, videoclipul considerat infracțiune e șters. Dar ‘pastila’ mea e pe canal, puteți să o vedeți, se intitulează ‘Lumea de azi are nevoie de un Nicolae Ceaușescu’ ”, a relatat Ion Cristoiu.
El spune că acesta este semnul că au luat în seamă scandalul, fiind vorba de un comunicat, publicat de Clubul de Presă în care i s-a cerut premierului Marcel Ciolacu să explice cum e posibilă pe teritoriul României o asemenea cenzură.
”Clubul de Presă și noi suntem îndreptățiți, pentru că Youtube este o companie multinațională și este la noi cum ar fi și Petrom-ul, Enel-ul sau altele. Trebuie să răspundă dacă fac prostii”, a declarat jurnalistul Ion Cristoiu în ediția de aseară a Pastilei lui Cristoiu.
Alături de mulți alți jurnaliști, Clubul de Presă a avut o poziție dură ieri, prin care i-a cerut lui Marcel Ciolacu să intervină asupra acestui asalt împotriva libertății de exprimare. În asemenea cazuri, în care se atentează asupra libertății de expresie, dar și asupra dreptului de informare corectă și liberă a cetățenilor, se dovedește a fi eficientă solidaritatea presei, a remarcat Ion Cristoiu.
Fluxul de știri
0