Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

FMI avertizează: vine furtuna

© AFP 2024 / Mandel NganLe Fonds monétaire international (FMI)
Le Fonds monétaire international (FMI)  - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2023
Abonare
Fondul Monetar Internațional vede criza din Orientul Mijlociu, o gravă problemă pentru economia mondială, și așa fragilă. Iar consecințele pot fi dramatice, mai ales în regiune.
BUCUREȘTI, 26 oct -Sputnik. Prezentă la un eveniment în Arabia Saudită, directorul general al FMI, Kristalina Georgieva atrage atenția că furtuna din Orientul Mijlociu se suprapune peste o lume economică deja ”anxioasă”, cee ace ar putea duce la un dezastru.
”Ceea ce vedem este mai multă nervozitate în ceea ce era deja o lume anxioasă. Şi la un orizont care avea o mulţime de nori, încă unul, care poate deveni mai adânc”, a declarat directorul general Kristalina Georgieva, directorul FMI
Georgieva a spus că efectele economice ale războiului, aflat acum la a treia săptămână, vor fi ”teribile” pentru părţile implicate şi vor avea repercusiuni semnificative pentru regiune. Acestea includ efecte negative asupra comerţului şi turismului.
”Este teribil în ceea ce priveşte perspectivele economice pentru epicentrul războiului. ”[Va exista] impact negativ asupra vecinilor: pe canalele comerciale, pe canalele turistice, costul asigurării”, a spus ea. De asemenea a remarcat că unele ţări, inclusiv Egipt, Liban şi Iordania, resimt deja ramificaţiile conflictului.
Fluxul de știri
0