România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Diana Şoşoacă, întrebări grele despre refugiaţii din România

© Sputnik / Georgiana ArseneDiana Șoșoacă
Diana Șoșoacă - Sputnik Moldova, 1920, 26.10.2023
Abonare
Senatorul Diana Șoșoacă atrage atenția asupra riscului venirii unor valuri de refugiați în România
BUCUREŞTI, 26 oct - Sputnik. Senatorul Diana Şoşoacă, președintele S.O.S. România, arată într-o interpelare că, având în vedere faptul că în România, aproximativ jumătate din populația țării a ales calea pribegiei, fiind la nivel mondial țara cu cea mai mare migrație pe timp de pace și țara cu cei mai mulți copii născuți în afara granițelor țării, este uimitor cum se dezvoltă într-un ritm alert construcțiile de blocuri și ansambluri rezidențiale, având în vedere că românii nu se întorc.
Întrebarea legitimă este pentru cine se construiesc aceste apartamente, dacă românii nu se întorc, nu mai vorbim de puterea de cumpărare a românilor, întrucât prețul acestor locuințe este astronomic față de veniturile românilor?, spune Diana Șoșoacă în interpelarea sa din Senat.
”Câți străini intră anual în România, câți rămân, pe ce perioade de timp și care sunt țările din care provin aceștia? Vă solicit să îmi remiteți situația cu privire la străinii din România pe ultimii 10 ani, defalcat pe fiecare an și țările de origine.
Câte locuințe s-au construit în România în ultimii 10 ani, defalcat pe fiecare an în parte și pe județ?
Câte locuințe sunt cumpărate și câte sunt închiriate, câți cumpărători sunt străini și câți români, defalcat pe fiecare an în parte și pe fiecare județ?
Câte locuințe sunt nelocuite? Vă solicit să îmi remiteți situația acestora pe ultimii 10 ani, defalcat pe fiecare an și județ în parte.
Câte locuințe sunt deținute de cetățenii străini? Vă solicit să îmi remiteți situația pe ultimii 10 ani, defalcat pe fiecare an și județ în parte și țara de origine a acestor proprietari/chiriași”, sunt câteva dintre întrebările pe care Diana Șoșoacă le adresează autorităților.
Având în vedere conflictul dintre Ucraina și Federația Rusă, câți cetățeni ucraineni au intrat în România de la începutul conflictului până în prezent, defalcat pe fiecare an, câți locuiesc în România, sub ce formă, câți au achiziționat locuințe? Vă solicit să îmi remiteți un raport cu situația acestora, pe județe, le solicit senatorul autorităților române.
Având în vedere conflictul dintre Israel și Palestina, în fapt extinderea conflictului din Orientul mijlociu, vă solicit să îmi comunicați câte persoane preconizați că vor veni în România pentru a se refugia de războiul de acolo? Există vreo înțelegere cu Israel în acest sens? Câți cetățeni ai statului Israel se vor muta în România? Unde vor fi cazați, ce județe vor primi cu prioritate cetățenii israelieni? Dar din țările arabe?, sunt alte întrebări la care autoritățile sunt obligate să răspundă în urma interpelării respective.
”Suntem pregătiți pentru valul de refugiați din ambele tabere? Cum veți manageria conflictul dintre cele două tabere, care se va extinde și între ele în România, deja având mitinguri de ambele părți care au împărțit România în două? Care este riscul de atentate în România? Cum se respectă și se va respecta art. 3 alin. 4 din Constituție?:
(4) Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populaţii străine”, se încheie interpelarea președintelui S.O.S. România.
Fluxul de știri
0