Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Rutte susține crearea unui stat palestinian

© AFP 2023 / Olaf KraakПремьер-министр Нидерландов Марк Рютте улыбается во время футбольного матча на арене Йохана Кройффа в Амстердаме
Премьер-министр Нидерландов Марк Рютте улыбается во время футбольного матча на арене Йохана Кройффа в Амстердаме - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Prim-ministrul Olandei a cerut crearea unui stat palestinian independent
CHIȘINĂU, 25 oct - Sputnik. Țările de Jos se angajează să creeze un stat palestinian independent și sigur, a declarat marți prim-ministrul Mark Rutte, în timpul unei întâlniri cu reprezentanții comunității palestiniene. El a scris despre asta pe rețeaua de socializare X.
Rutte a spus că s-a întâlnit marți cu reprezentanți ai comunității palestiniene din Țările de Jos."
„Am asigurat că Țările de Jos vor continua să lucreze din greu pentru a crea coridoare umanitare... Țările de Jos se angajează, de asemenea, să creeze un stat palestinian independent și sigur, pe lângă un Israel sigur”, a scris premierul.
Luni, prim-ministrul olandez Mark Rutte a vizitat Israelul , unde a discutat despre escaladarea conflictului cu Hamas cu omologul său israelian Benjamin Netanyahu. După cum sa raportat, Rutte a atras atenția lui Netanyahu asupra necesității de a asigura accesul ajutorului umanitar în Fâșia Gaza și a cerut evitarea atacurilor asupra civililor palestinieni. Mai târziu, șeful guvernului olandez a mers la Ramallah pentru a se întâlni cu președintele palestinian Mahmoud Abbas. Părțile au discutat despre perspectivele unui stat palestinian independent. Potrivit lui Rutte, el a avut contacte bune atât cu Abbas, cât și cu Netanyahu și le-a cerut liderilor „înțelepciune și reținere”.
Fluxul de știri
0