Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia are în vedere stabilirea companiilor ruseşti în zonele industriale din India

© Sputnik / Виталий Аньков / Accesați arhiva multimediaРабота Владивостокского морского торгового порта
Работа Владивостокского морского торгового порта - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2023
Abonare
Moscova are în vedere ideea stabilirii companiilor ruseşti în zonele industriale din India, a declarat miercuri Ministerul Industriei și Comerțului din Rusia.
BUCUREŞTI, 25 oct – Sputnik. Potrivit ministerului, în prezent se depun eforturi susţinute pentru dezvoltarea de coridoare majore de transport și logistică între Rusia și India pentru a crește livrările de bunuri rusești pe pieţele țărilor prietenoase.

„Este luată în considerare chestiunea localizării companiilor ruseşti pe teritoriul zonelor industriale din India, ceea ce impune necesitatea dezvoltării rutelor logistice și a creării infrastructurii necesare sub formă de centre logistice”, a anunţat biroul de presă al Ministerului, citat de RT.

„În această privință, în condițiile geopolitice actuale, crearea unui centru de transport și logistică în India este considerată o prioritate pentru creșterea ulterioară a exporturilor rusești și intensificarea legăturilor comerciale și economice”, a adăugat ministerul.
Ţările cooperează în cadrul Coridorului Internațional de Transport (ITC) „Nord-Sud”, în timp ce continuă dezvoltarea ramurii de est a coridorului.
Logistica Căilor Ferate rusești, o filială a Corporației Feroviare de stat, a început deja să transporte trenuri de containere din Rusia în India, prin filiala de est a coridorului terestru nord-sud, care folosește infrastructura de transport din Rusia, Kazahstan, Turkmenistan, Iran și India.
Luna trecută, grupul de transport Fesco din Rusia a declarat că are în vedere crearea unui centru logistic în India, precum şi a unui centru de transport și logistică în Africa.
Fluxul de știri
0