Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ce griji are Ucraina

© Sputnik / Evgenya NovozheninaKiev
Kiev - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2023
Abonare
Ucraina trimite în Parlament o lege care legalizează parteneriatul civil între persoane de același sex
BUCUREȘTI, 25 oct – Sputnik. Ministerul Apărării și Ministerul Justiției din Ucraina și-au arătat sprijinul pentru un proiect de lege care ar legaliza parteneriatele civile între persoanele de același sex în această țară, după ce anterior blocaseră inițiativa.
Susținerea celor două ministere de forță este crucială, deoarece anterior acestea oferiseră avize negative pe proiectul intitulat „Instituția parteneriatelor înregistrate civil”.
Conform proiectului, parteneriatele civile se pot înregistra pentru două persoane, indiferent de gen și nu pentru un bărbat și o femeie, ceea ce va permite parteneriatele între doi bărbați și două femei.
Anunțul privind avizele pozitive ale Ministerelor Apărării și Justiției a fost făcut de inițiatoarea legii, Irina Sovsun.
„Ministerul apărării și-a schimbat poziția și acum susține legea privind parteneriatele civile. Dar e mai mult. Și ministerul justiției, care inițial s-a opus și s-a oferit să realizeze un proiect alternativ, și-a schimbat poziția. Acum e pregătit să susțină legea no.9103”, a scris parlamentarul pe o rețea socială.
Acum, ultimul pas care a mai rămas de făcut este ca legea să fie adoptată de Parlament, ceea ce probabil va fi o formalitate, dat fiind că instituția se află sub controlul președintelui Zelenski.
Proiectul de lege a fost introdus în martie și prevede ca „partenerii” să aibă statutul de „rude apropiate”, indiferent dacă locuiesc sau nu împreună. Inițiatorii legii afirmă că unul dintre scopurile legii este acela de a proteja militarii ucraineni, pentru că „mulți dintre ei” nu-și pot formaliza relația din cauza faptului că au parteneri de același sex.
Fluxul de știri
0