Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Austria: ”Nein” pentru Schengen

Schengen sign - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2023
Abonare
Guvernul austriac spulberă orice iluzie a Bulgariei și României cu privire la o posibilă aderare la zona de liberă circulație „Schengen”, începând din luna decembrie.
BUCUREȘTI, 25 oct -Sputnik. Austria este categorică: extinderea Schengen nu intră în discuție până când tratatul nu va fi ”reparat” de actualele state membre.
”Până când Spațiul Schengen nu va fi reparat, extinderea Schengen este imposibilă”, a declarat cancelarul Austriei, Karl Nehammer, punând capăt și ultimelor iluzii ale Bulgariei și României că în decembrie ar putea fi primite în zona de liberă circulație.
Declarația vine în contextul în care majoritatea statelor membre ale zonei Schengen au reintrodus controlul la frontieră, suspendând, practice, libera circulație a persoanelor.
Bulgaria încearcă repunerea în discuție a admiterii celor două state în zona Schengen pentru consiliul JAI din luna decembrie. România a adoptat însă o poziție mult mai rezervată în ceea ce privește reluarea discuțiilor.
De asemenea, cele două state și-au înăsprit relațiile cu Austria, în contextul refuzului categoric al acesteia de a renunța la ”veto”.
Fluxul de știri
0