Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ungaria spune ”Nem” regimului de la Kiev

© Sputnik / OsmatescoPeter Szijjarto
Peter Szijjarto - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2023
Abonare
Ungaria se opune transformării Uniunii Europene într-un aliat militar al regimului de la Kiev. Acest lucru ar duce statele UE în război cu Federația Rusă, consideră șeful diplomației de la Budapesta.
BUCUREȘTI, 24 oct -Sputnik. Ungaria insistă ca Uniunea Europeană să rămână o alianță politică și economică și nu una militară, aservită intereselor străine de cele europene. De aceea, crede Peter Szijjarto, șeful diplomației de la Budapesta, UE nu trebuie să producă arme și să antreneze militari ucraineni.
Punctul de vedere al Ungariei a fost prezentat de Szijjarto la o întâlnire cu omologii săi din UE, la Luxemburg.
Ministrul maghiar crede că implicarea UE în producția de arme și antrenarea de militari ucraineni va duce la implicarea UE în război.
Ungaria nu va accepta nici presiuni în cadrul eforturilor unor cercuri din UE de accelerare a procesului de admitere a Ucrainei în UE.
”Uniunea Europeană nu este o organizație de Securitate ci de integrare politică și economică, astfel încât este complet inacceptabil pentru noi să justificăm viitoarea aderare a unei singure țări prin considerente de securitate”, a mai spus Szijjarto.
Pașaport românesc  - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2023
Societate
Românii din Ucraina ar putea să aibă dreptul legal la dublă cetățenie
Fluxul de știri
0