Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Israelul avertizează Libanul: va plăti pentru Hezbollah

© AFP 2024 / Aris MessinisBombardamente israeliene în Gaza
Bombardamente israeliene în Gaza - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2023
Abonare
Israelul nu renunță la tonul radical. În declarațiile comune de după întâlnirea cu președintele Franței, aflat în vizită în Israel, președintele Isaac Herzog a avertizat că Libanul va plăti consecințele pentru orice atac Hezbollah.
CHIȘINĂU, 24 oct - Sputnik. În timpul declarațiilor comune cu președintele francez, președintele Israelului a vorbit despre războiul dintre Israel și Hamas ca fiind ”extrem de complicat și fragil”. O intervenție a Hezbollah nu va face însă decât să complice și mai mult lucrurile, iar Libanul, unde Hezbollah are bazele, va plăti consecințele.
”Vreau să fie clar că nu căutăm o confruntare la granița noastră de nord sau cu oricine altcineva. Ne concentrăm pe distrugerea infrastructurii Hamas și pe aducerea cetățenilor noștri înapoi acasă. Dar dacă Hezbollah ne va târî în război, ar trebui să fie clar că Libanul va plăti prețul”, a spus președintele Herzog.
De asemenea, Herzog a spus că Israelul este îngrijorat de creșterea valului de antisemitism în întreaga lume și că se așteaptă la o reacție mai fermă a comunității internaționale în acest sens.
Palestinieni răniți în urma bombardamentelor armatei israeliene - Sputnik Moldova, 1920, 24.10.2023
Internațional
Palestina se va plânge la Curtea Penală Internațională pe Netaniahu și Armata israeliană
Fluxul de știri
0