Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

România are comandament NATO în sud-estul Europei

© Photo : Președintele RomânieiKlaus Iohannis
Klaus Iohannis - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2023
Abonare
S-a finalizat operaționalizarea completă a Comandamentului Corpului Multinațional Sud-Est al NATO, structură găzduită de România la Sibiu. Acesta, dezvăluie Iohannis, a fost obiectiv al României încă din anul 2018.
BUCUREȘTI, 23 oct - Sputnik. Se pare că planul transformării militare a României într-un complex de baze coordonate pentru trupele NATO e mult mai veche decât începutul operațiunii militare speciale ruse din Ucraina. El datează, a dezvăluit președintele Iohannis, din 2018.
Președintele Iohnannis a transmis luni, un mesaj cu prilejul operaţionalizării complete a Comandamentului Corpului Multinaţional Sud-Est din Sibiu, prezentat de cătreconsilierul său pe securitate, Mihai Şomordolea, în cadrul ceremoniei organizate la Sibiu, în care arată că este un moment important pentru România, la care s-a ajuns prin eforturi naţionale şi aliate susţinute şi conjugate, pe multiple paliere – politic, diplomatic şi militar, şi beneficiind de contribuţiile celorlalte state NATO.
Klaus Iohannis arată că, încă din anul 2018, la Summitul NATO de la Bruxelles, a făcut cunoscută intenţia României de a completa arhitectura aliată de comandă şi control de pe teritoriul naţional cu o capabilitate terestră de nivel corp pentru a consolida planificarea şi modul de operare al forţelor şi structurilor NATO din România – Unitatea NATO pentru Integrarea Forţelor, Comandamentul Diviziei Multinaţionale Sud-Est şi Brigada Multinaţională Sud-Est.
ГЕРХАРД ШРЕДЕР - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2023
Internațional
Gerhard Schröder: Germania nu mai duce o politică externă suverană
Fluxul de știri
0