Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Reuniune a diplomației UE la Bruxelles

© AP Photo / Olivier MatthysDrapelele țărilor UE la o reuniune comunitară
Drapelele țărilor UE la o reuniune comunitară - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Reuniune a șefilor diplomației din UE la Bruxelles: deja susținerea pentru regimul de la Kiev a trecut pe locul 2, prin comparație cu noile provocări pentru Uniunea Europeană.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Ministrul Afacerilor Externe, Luminiţa Odobescu, va participa, luni, la reuniunea şefilor diplomaţiilor din statele membre ale Uniunii Europene - Consiliul Afaceri Externe (CAE), care se va desfăşura la Luxemburg.
Potrivit unui comunicat al MAE agenda reuniunii cuprinde discuţii privind situaţia din Israel şi din regiune, în urma atacurilor teroriste ale grupării Hamas, criza din Ucraina şi relaţiile Armenia - Azerbaidjan.
Totodată, Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Josep Borrell, se va referi la vizita sa în China, din perioada 12 - 14 octombrie, la Dialogul Belgrad - Priştina, precum şi la regiunea Sahel, indică MAE.
Discuţia privind situaţia din Israel şi din regiune va avea loc în continuarea reuniunii extraordinare a miniştrilor de Externe din statele membre UE din 10 octombrie şi a Consiliului European din 17 octombrie. Discuţiile vizează continuarea coordonării UE în linie cu poziţia comună convenită de liderii europeni cu ocazia reuniunii extraordinare din 17 octombrie privind angajamentul Uniunii în Orientul Mijlociu.
Fluxul de știri
0