Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Președintele Poloniei a condamnat lozincile antisemite ale manifestanților de la Varșovia

© AFP 2024 / Bartosz SiedlikAndrzej Duda
Andrzej Duda - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2023
Abonare
Președintele polonez condamnă lozincile antisemite la marșul pro-palestinian de la Varșovia
BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Președintele polonez Andrzej Duda a condamnat sloganurile antisemite de la un marșul pro-palestinian ce a avut loc Varșovia, a declarat secretariatul liderului polonez.
Câteva sute de oameni au participat sâmbătă la un marș pro-palestinian la Varșovia. Ei au mărșăluit sub diferite lozinci anti-israeliene, în special, echivalând sionismul cu fascismul și cerând „oprirea Holocaustului Palestinei”.
„Președintele Republicii Polone Andrzej Duda condamnă ferm lozincile antisemite care au apărut în timpul marșului de sâmbătă organizat la Varșovia”, se arată în comunicat.
„Noi, polonezii, din memoria celor care au fost uciși în timpul Holocaustului, nu putem niciodată să fim de acord cu vreo manifestare de antisemitism sub nicio formă și orice semn al acestuia ne provoacă profundă indignare. În Polonia nu există consimțământ pentru exprimarea ura față de oricine. Acest lucru este complet contrar valorilor pe care se întemeiază republica”, se arată în comunicat făcănd trimitere la președintele polonez.
Fluxul de știri
0