Republica Moldova
Citiți pe site-ul Sputnik Moldova reportaje despre oameni ieșiți din tipare, istorii cutremurătoare și fenomene care au loc în societatea noastră

Noi exerciții militare internaționale cu participarea moldovenilor

© army.mdMilitari moldoveni, Armata RM
Militari moldoveni, Armata RM - Sputnik Moldova, 1920, 23.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Exercițiile se desfășoară la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale a Moldovei.
CHIȘINĂU, 23 oct - Sputnik. Militari moldoveni și români participă, în perioada 23 octombrie - 3 noiembrie curent, la exerciţiul internaţional „Joint Combined Exchange Training-2023” (JCET), desfășurat la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale, anunță serviciul de presă al Ministerului Apărării.
Potrivit comandantului Batalionului cu Destinație Specială „Fulger”, locotenent-colonel Constantin Cîșleanu, militarii vor executa trageri din diferite tipuri de armament de infanterie și artilerie, vor desfășura acțiuni care antrenează rezistenţa fizică şi aptitudinile de comandă. De asemenea, ofițerii, sergenții și soldații vor efectua patrulări, lucrări de distrugere (EOD), pregătire medico-militară și alte ședințe specifice de instruire.
JCET se desfășoară în conformitate cu Planul de instruire al Armatei Naţionale pentru anul 2023, iar militarii moldoveni participă la acest exercițiu începând cu anul 2009.
Солдаты израильской армии со своими танками Меркава - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2023
Internațional
Bloomberg: SUA și Israelul iau în considerare crearea unui guvern interimar în Gaza
Fluxul de știri
0