Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cele mai benefice alimente pentru digestie

© Pixabay / FotoshopTofsAlimente sănătoase
Alimente sănătoase - Sputnik Moldova, 1920, 22.10.2023
Abonare
Medic: menta, fructele de pădure și peștele sunt cele mai benefice alimente pentru digestie
BUCUREȘTI, 22 oct – Sputnik. Gastroenterologul Alexandra Alisova a numit cele mai benefice alimente pentru digestie.
Potrivit specialistului, intestinele reprezintă o parte importantă a digestiei, deoarece conține peste 70 la sută din toate celulele care produc anticorpi."
" Bacterii care trăiesc în intestine descompun fibrele și produc vitamine de care organismul nostru are nevoie urgentă. Acesta este motivul pentru care un intestin sănătos poate avea o contribuție semnificativă la prevenirea bolilor și a inflamației", a remarcat medicul.
Alisova a spus că cele mai sănătoase alimente includ nucile de cocos, menta și fructele de pădure. Consumul acestor alimente va ajuta la prevenirea constipației, a tulburărilor metabolice, a cancerului de colon și a balonării."
„Nucile de cocos ajută la absorbția nutrienților și s-a dovedit în cercetările a fi deosebit de benefice pentru afecțiunile din și din jurul intestinului. Menta are proprietăți antispastice, ceea ce o face ideală pentru ameliorarea sindromului de colon iritabil și a altor probleme intestinale. Creșterea aportului de vitamina D reduce dramatic inflamația și susține activitatea bacteriană în intestin. Fructele de pădure merită un loc pe lista celor mai importante alimente pentru sănătatea intestinului: o cană conține opt grame de fibre – adică aproximativ un sfert din necesarul zilnic de fibre”, a spus ea.
Fluxul de știri
0