Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia va livra 27 de tone de ajutor umanitar pentru civilii din Fâșia Gaza

© AFP 2024 / Mahmud HamsRefugiația în Fâșia Gaza
Refugiația în Fâșia Gaza - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2023
Refugiația în Fâșia Gaza. Foto de arhivă
Abonare
Ministerul rus pentru Situațiile de Urgență a anunțat livrarea a 27 de tone de ajutor umanitar pentru civilii din Fâșia Gaza, venind din Egipt, care se învecinează cu enclava în stare de asediu.
BUCUREŞTI, 21 oct – Sputnik. „Un avion special (...) a zburat de pe aerodromul Ramenskoie de lângă Moscova către aeroportul El-Arich din Egipt. Ajutorul umanitar rusesc va fi predat reprezentanților egipteni ai Crucii Roșii pentru a fi transportat în Fâșia Gaza”, a detaliat ministrul adjunct Ilia Denissov, într-un comunicat de presă, potrivit Sputnik Africa.
„Populația va primi făină, zahăr, orez, paste”, a adăugat oficialul. Rusia nu a precizat când exact va fi livrat ajutorul pentru civilii din Fâșia Gaza.
O catastrofă umanitară amenință Fâșia Gaza, a avertizat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).
Egiptul acuză Israelul, unde a mers în vizită președintele american Biden miercuri, că a obstrucționat intrarea ajutorului umanitar din mai multe țări prin Rafah, după ce a vizat în mod repetat partea palestiniană a trecerii.
Totuşi, acest ajutor probabil va mai întârzia din cauza lucrărilor care trebuie efectuate la drum, distrus de bombardamentele israeliene.
Biroul lui Netanyahu a susținut că „nu va împiedica ajutorul umanitar din Egipt atâta vreme cât acesta este compus din hrană, apă și medicamente pentru populația civilă din sudul Fâșiei Gaza. Orice provizii care ajung la Hamas vor fi neutralizate”, a avertizat el.
Totuşi, Israelul nu va permite niciun ajutor umanitar de pe teritoriul său către Gaza, fără eliberarea ostaticilor reținuți de către mișcarea islamistă palestiniană. Hamas susține că deține între „200 și 250” de prizonieri.
Fluxul de știri
0