România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Ministerul Afacerilor Externe cere românilor să părăsească urgent Libanul

© Sputnik / Mikhail Alaeddin / Accesați arhiva multimediaProtest antiguvernamental în Beirut, Liban
Protest antiguvernamental în Beirut, Liban - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Ministerul Afacerilor Externe recomandă ferm cetățenilor români să părăsească imediat zonele din sudul Libanului, regiunea din sudul râului Litani, având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană.
BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Ministerul Afacerilor Externe a actualizat avertismentul de călătorie pentru Republica Libaneză, în contextul deteriorării situației de securitate din regiune. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, în contextul deteriorării situației de securitate din regiune, a fost actualizat avertismentul de călătorie pentru Republica Libaneză, disponibil la https://www.mae.ro/node/2896.
Astfel, MAE recomandă ferm părăsirea imediată a zonelor din sudul Libanului (regiunea din sudul râului Litani), având în vedere confruntările armate recente din zona de frontieră libanezo-israeliană. Totodată, MAE recomandă evitarea tuturor călătoriilor în Liban, iar cetățenilor care se află deja în Liban, evaluarea cu responsabilitate a necesității rămânerii pe teritoriul acestui stat, relatează stiripesurse.ro.
Cetățenii români care se află în Republica Libaneză pot solicita asistență Ambasadei României la Beirut, apelând numerele de telefon +961 5 924 849, +961 5 920 432, +961 5 920 452. Totodată, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu un caracter de urgență, pot apela direct numărul de urgență +961 76 775 503.
Fluxul de știri
0