România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Analist financiar român anunță dezastrul: se va întâmpla în decembrie

© Sputnik / Mihai CarausВалюта
Валюта - Sputnik Moldova, 1920, 21.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Adrian Negrescu susține că deasupra economiei reale se adună prea mulți nori negri, iar multe companii privesc cu incertitudine, în momentul de față, ceea ce se întâmplă, atât din punct de vedere fiscal, cât mai ales din punct de vedere al dinamicii business-ului.
BUCUREȘTI, 21 oct – Sputnik. Analistul financiar Adrian Negrescu vine cu vești rele. El precizează că prețul petrolului a crescut, la fel și cel al gazelor.
El este de părere că se adună, din păcate, foarte mulți nori negri deasupra economiei, a economiei reale, iar multe companii privesc cu incertitudine, în momentul de față, ceea ce se întâmplă, atât din punct de vedere fiscal, cât mai ales din punct de vedere al dinamicii business-ului.
În ceea ce privește inflația la finalul anului, Negrescu crede că, dacă taxele vor intra în vigoare, vor fi creșteri de prețuri la energie, la gaze, la carburanți, așa cum arată estimările agențiilor internaționale, ”ne așteptăm ca inflația să revină la peste 10% spre sfârșitul anului”.
”Este un mediu volatil, plin de incertitudine, în care este greu să estimezi cum vor crește prețurile. Dar să nu uităm un lucru: vulnerabilitatea economiei noastre, în condițiile în care noi cam 70-80% din ceea ce consumăm noi în marile orașe este adus din import. Iar dacă producătorii din țările respective cresc prețurile, vom importa, practic, inflație, cu toate măsurile pe care autoritățile încearcă să le ia la București”, a spus Adrian Negrescu.
Fluxul de știri
0