Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia vrea răspunsuri cu privire la activitățile biologice ale SUA în Ucraina

© AP Photo / Juan Carlos LlorcaArme Nucleare - Imagine Simbol
Arme Nucleare - Imagine Simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Rusia și-a reiterat joi, la ONU, cererea ca Statele Unite să aducă clarificări cu privire la activitățile sale biologice din Ucraina.
BUCUREŞTI, 20 oct – Sputnik. „Vrem să primim răspunsuri la următoarea întrebare. Care sunt indicatorii cu privire la sănătatea publică în ultimii 10-15 ani care s-au îmbunătățit datorită asistenței Statelor Unite în Ucraina?”, a declarat directorul adjunct al Departamentului pentru neproliferarea și controlul armelor al Ministerului rus de Externe, Kostantin Vorontsov, la o primă reuniune a comitetului ONU, potrivit Sputnik Internaţional.
Vorontsov a cerut mai multe răspunsuri din partea Statelor Unite cu privire la agenții patogeni și armele biologice.
Vorontsov a subliniat că Rusia a furnizat o „serie întreagă de dovezi” cu privire la programul biologic militar al SUA în Ucraina, iar acest lucru necesită o atenție deosebită.
Din martie 2022, Rusia a acuzat în repetate rânduri Statele Unite că efectuează cercetări biologice în Ucraina în scopuri militare. Rusia a subliniat că până la 30 de laboratoare biologice din Ucraina au fost probabil implicate în aceste eforturi. Statele Unite au negat acuzațiile.
Fluxul de știri
0