Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Occidentul colectiv: Nu crezi în ideologia trans? Riști închisoarea

© AP Photo / Joel RyanScriitoarea J.K. Rowling, creatoarea personajului ”Harry Potter”
Scriitoarea J.K. Rowling, creatoarea personajului ”Harry Potter” - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2023
Scriitoarea J.K. Rowling, creatoarea personajului ”Harry Potter”. Foto de arhivă
Abonare
Cunoscuta scriitoare J.K. Rowling, creatoarea personajului ”Harry Potter”, continuă lupta sa împotriva „cancel culture”, pusă în fața perspectivei de a fi dată în judecată și a risca 2 ani de închisoare pentru că este contra ideologiei transgender.
BUCUREȘTI, 20 oct -Sputnik. Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea cărților „Harry Potter”, a reacționat cu fermitate și curaj la amenințările potrivit cărora va fi dată în judecată pentru că refuză să recunoască ideologia transgender.
Într-un mesaj postat pe X, fost Twitter, autoarea britanică a subliniat că preferă să facă închisoare pentru opiniile sale.
„Voi face cu bucurie doi ani de pușcărie dacă alternativa este lipsa libertății de expresie și negarea realității și a importanței sexului. Aduceți cazul în instanță. Va fi mai distractiv decât a fost vreodată pe covorul roșu”, a scris, pe X, J.K. Rowling, citată de New York Post.
În ultimii ani, J.K. Rowling s-a poziționat împotriva ideologiei trans și a criticat ideea că sexul biologie nu este real, explicând că să spui adevărul nu înseamnă ură.
Pentru opiniile sale, J.K. Rowling a fost criticată în mai multe rânduri de susținătorii trans și acuzată de discurs instigator la ură. Mai mult chiar, anul acesta i s-a interzis accesul chiar la o expoziție „Harry Potter”, de la Muzeul Culturii Pop din Seattle.
Fluxul de știri
0