Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Occidentul colectiv: Nu crezi în ideologia trans? Riști închisoarea

© AP Photo / Joel RyanScriitoarea J.K. Rowling, creatoarea personajului ”Harry Potter”
Scriitoarea J.K. Rowling, creatoarea personajului ”Harry Potter” - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2023
Scriitoarea J.K. Rowling, creatoarea personajului ”Harry Potter”. Foto de arhivă
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Cunoscuta scriitoare J.K. Rowling, creatoarea personajului ”Harry Potter”, continuă lupta sa împotriva „cancel culture”, pusă în fața perspectivei de a fi dată în judecată și a risca 2 ani de închisoare pentru că este contra ideologiei transgender.
BUCUREȘTI, 20 oct -Sputnik. Scriitoarea J.K. Rowling, autoarea cărților „Harry Potter”, a reacționat cu fermitate și curaj la amenințările potrivit cărora va fi dată în judecată pentru că refuză să recunoască ideologia transgender.
Într-un mesaj postat pe X, fost Twitter, autoarea britanică a subliniat că preferă să facă închisoare pentru opiniile sale.
„Voi face cu bucurie doi ani de pușcărie dacă alternativa este lipsa libertății de expresie și negarea realității și a importanței sexului. Aduceți cazul în instanță. Va fi mai distractiv decât a fost vreodată pe covorul roșu”, a scris, pe X, J.K. Rowling, citată de New York Post.
În ultimii ani, J.K. Rowling s-a poziționat împotriva ideologiei trans și a criticat ideea că sexul biologie nu este real, explicând că să spui adevărul nu înseamnă ură.
Pentru opiniile sale, J.K. Rowling a fost criticată în mai multe rânduri de susținătorii trans și acuzată de discurs instigator la ură. Mai mult chiar, anul acesta i s-a interzis accesul chiar la o expoziție „Harry Potter”, de la Muzeul Culturii Pop din Seattle.
Fluxul de știri
0