Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Liderul Coreei de Nord l-a găzduit pe Lavrov la Phenian

© Sputnik / Valeriy Sharifulin / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov și Kim Jong Un
Serghei Lavrov și  Kim Jong Un - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2023
Serghei Lavrov și Kim Jong Un. Foto de arhivă
Abonare
Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, l-a găzduit joi pe ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, la Phenian, a anunţat Ministerul rus de Externe.
BUCUREŞTI, 19 oct – Sputnik. Întâlnirea a durat mai mult de 1 oră, a adăugat ministerul.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, și ministrul de Externe al Coreei de Nord, Choe Son Hui, au confirmat hotărârea lor de a se opune aspirațiilor hegemonice ale Statelor Unite, care au dus la o agravare a situației în regiunea Asia-Pacific, a declarat joi Ministerul rus de Externe.
„Părțile au subliniat hotărârea lor de a se opune aspirațiilor hegemonice ale Statelor Unite, care au cauzat agravarea situației în regiunea Asia-Pacific”, a declarat ministerul într-un comunicat, potrivit Sputnik.
Lavrov a ajuns miercuri în Coreea de Nord pentru o vizită de două zile, la o lună după ce Kim Jong Un a călătorit în Orientul Îndepărtat și s-a întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin la Cosmodromul Vostochny, în regiunea Amur.
Lavrov a călătorit ultima dată în Coreea de Nord la sfârșitul lunii mai 2018, iar înainte de aceasta, ministrul rus a mai vizitat Phenianul în 2009 și 2004.
Fluxul de știri
0