România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Jurnalist român o comite grav: Pelerinii de la Sfânta Parascheva sunt ca teroriștii HAMAS

© Photo : DOXOLOGIA MEDIAPelerinaj la Iași de sărbătoarea Sfintei Parascheva
Pelerinaj la Iași de sărbătoarea Sfintei Parascheva - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2023
Abonare
Liga Studenților a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării în legătură cu comparația făcută de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a asemuit pelerinii care s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva la Iași cu teroriștii sinucigași Hamas.
BUCUREȘTI, 20 oct – Sputnik. În fragmentul din podcast prezentat de Liga Studenților în plângerea de la CNCD se includ, printre altele, următoarele declaraţii ale lui CTP:
”Să nu râdem de faptul că oamenii ăștia cred în chestia asta cu vinul, cu carnea și cu 72 de fecioare. Să nu râdem! Că râdem de noi! Ce deosebire este între ei și cei care se duc acum, când vorbim noi la Sfânta Parascheva? Nu știu… s-a terminat pelerinajul?... Ce deosebire este? Niște oameni care se duc acolo să pupe plexi… era să zic chiar pepsiglas-ul… așa… că la un moment dat nu au avut acces la moaște să le atingă.... Deci oameni care cred că o să se vindece, că o să se îmbogățească, că nu știu eu ce o să mai primească ducându-se la moaștele acelea nu sunt cu nimic deosebiți de cei care cred că îi așteaptă o masă împărătească și 72 de fecioare în rai”, a fost comparația făcută de CTP.
Liga Studenților a denunțat afirmațiile controversate ale gazetarului și spune că acestea „aduc atingere demnității creștinilor ortodocși, batjocorindu-i, umilindu-i și degradându-i pe aceștia la stadiul de teroriști islamici”.
„Liga Studenților (LS IAȘI) a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) în legătură cu umilirea de către jurnalistul Cristian Tudor Popescu (CTP) a celor peste 350.000 de pelerini care s-au închinat la moaștele Sfintei Parascheva la Iași, pe care i-a comparat cu teroriștii sinucigași Hamas”, a anunțat asociația respectivă.
Fluxul de știri
0