Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Joe Biden a ținut un discurs către națiunea americană

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaJoe Biden
Joe Biden - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2023
Joe Biden. Foto de arhivă
Abonare
Președintele SUA, Joe Biden, s-a adresat națiunii cu privire la situația din Ucraina și la conflictul palestiniano-israelian.
CHIȘINĂU, 20 oct - Sputnik. Joe Biden în discursul său a declarat că "este vital pentru securitatea națională a Americii" să se asigure că Israelul și Ucraina ies victorioase.
Potrivit lui Biden, dacă se permite continuarea agresiunii împotriva acestor țări, "conflictul și haosul s-ar putea răspândi în alte părți ale lumii".
"Hamas și Putin reprezintă amenințări diferite. Dar au ceva în comun. Ei vor să distrugă complet democrațiile vecine", este convins președintele american.
El a dezvăluit că astăzi, 20 octombrie, va trimite Congresului o cerere de finanțare suplimentară a ajutorului pentru Ucraina și Israel. El nu a menționat suma exactă. "Aceasta este o investiție inteligentă care va aduce dividende pentru securitatea americană pentru generații întregi", este încrezător Joe Biden.
El a precizat că SUA nu doresc ca armata americană să intre în război cu armata rusă. Dar dacă Rusia îi va ataca pe aliații Alianței Nord-Atlantice a Washingtonului, SUA vor apăra "fiecare centimetru al NATO", a subliniat Biden.
Fluxul de știri
0