Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Congres ALDE la București

© Photo : ALDE PartyALDE party
ALDE party - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2023
Abonare
Progresiștii din UE își fac congres la București. ALDE, partidul din UE la care este afiliat și USR, organizează vineri și sâmbătă „consiliul de toamnă” al formațiunii politice.
BUCUREȘTI, 20 octombrie -Sputnik. Cea mai important formațiune progresistă din UE organizează în această zi congresul la București, în încercarea de a da un impuls USR, principala formațiune politică progresistă din România, în perspectiva anului electoral 2024.
Evenimentul va reuni peste 200 de delegaţi din 60 de partide din întreaga Europă.de asemenea, în marja consiliului ALDE, USR va lansa oficial candidaţii la alegerile europarlamentare.
De asemenea, încă de la începutul lunii octombrie, Drulă declara că discuţiile cu Forţa Dreptei şi PMP merg în direcţia unei liste comune pentru alegerile europarlamentare.
În România, spre deosebire de restul lumii occidentale, curentul progresist este asociat cu dreapta ideologică, nu cu stânga.
Fluxul de știri
0