Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

China, pregătită să coopereze cu Rusia privind ruta Mării Nordului din sectorul arctic

© Photo : Public domain / ViktorKorrektorVedere din elicopter a spărgătorului lui de gheață nuclear „Yamal”
Vedere din elicopter a spărgătorului lui de gheață nuclear „Yamal” - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2023
Vedere din elicopter a spărgătorului lui de gheață nuclear „Yamal”. Foto de arhivă
Abonare
China este pregătită să coopereze cu Rusia în diferite domenii, inclusiv din sectorul arctic, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning.
BUCUREŞTI, 20 oct – Sputnik. În timpul discursului său la deschiderea miercuri a Forumului „O centură, un drum” de la Beijing, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia invită țările interesate să coopereze în dezvoltarea rutei Mării Nordului.
„China este pregătită să coopereze cu Rusia în diferite domenii, inclusiv în Arctica, în baza principiilor respectului reciproc, egalității și beneficiilor reciproce”, a declarat diplomatul chinez reporterilor, când a fost întrebat dacă ţara sa este gata să coopereze cu Rusia în cadrul proiectului, relatează Sputnik Internaţional.
Ruta Mării Nordului este o arteră maritimă care trece prin zona economică exclusivă a Rusiei în Nordul îndepărtat, de la Marea Barents și Marea Albă în vest până la Marea Okhotsk și Marea Bering din est.
Moscova se așteaptă ca pe această rută să fie transportate, cu timpul, până la 270 de milioane de tone de marfă comercială în fiecare an. Traseul de 5.550+ km este de departe cea mai scurtă arteră pe mare dintre Europa și Asia, economisind până la 9.000 km și 40-60% din timpul necesar pentru transportul mărfurilor între Est și Vest.
Fluxul de știri
0