România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Cenzură tot mai dură în România

© Photo : EuroParlamentarulIon Cristoiu
Ion Cristoiu - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2023
Abonare
Canalul de Youtube al analistului Ion Cristoiu a fost suspendat începînd de azi sub acuzația că într-un comentariu recent ar incita la ură, adică exact contrariul celor afirmate de reputatul ziarist
BUCUREŞTI, 20 oct - Sputnik. Site-ul cristoiublog.ro a publicat azi un mesaj în care își prezintă poziția vizavi de decizia abuzivă de suspendare a canalului de youtube:

”În legătură cu suspendarea noastră de către YouTube

Canalul de YouTube al lui Ion Cristoiu a avut și are o creștere constantă a numărului de abonați datorită faptului că publicul dorește să afle informații utile și nepărtinitoare și mai ales analize lucide ale evenimentelor interne și internaționale. Peste 61.000 de oameni au ales să urmărească acest canal.

Vă mulțumim și vă promitem că nu vom ceda șantajului menit a ne transforma într-un canal de propagandă de război. Am rezistat în cazul Războiului din Ucraina. Vom rezista și în cazul noului Război, mult mai periculos pentru pacea lumii decît cel din Ucraina: Războiul din Orientul Mijlociu”, a transmis site-ul lui Cristoiu.

Ca și în cazul războiului din Ucraina, YouTube a decis cenzurarea informațiilor și analizelor care contravin propagandei de război a uneia din părți. Numai așa se explică decizia abuzivă de a elimina pastila intitulată „Lumii de azi îi lipsește un Nicolae Ceaușescu” și a ne suspenda orice apariție timp de o săptămână pe motiv că următoarele afirmații ale lui Ion Cristoiu incită la ură, se mai arată în reacția publicată pe site.
”Orice om normal își dă seama că a susține ipoteza unui fake news pus la cale de premierul Beniamin Netanyahu (multe siteuri și televiziuni occidentale au pus la îndoială autenticitatea informațiilor livrate presei de politicianul din Israel) și a denunța presa de partid și de stat din România că vrea sânge palestinian ca răzbunare pentru atacul terorist nu înseamnă a incita la ură. Credem că tocmai încurajarea guvernului Netanyahu de a comite crime de război în numele răzbunării pe populația civilă din Gaza e o incitare la ură”, se mai arată în reacția citată.
Ne e tot mai limpede că decizia YouTube ține de șantajarea noastră pentru a ne face să mințim sub semnul propagandei de Război a uneia din părți, se mai scrie pe critoiublog.ro.
Fluxul de știri
0