Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Adoptarea proiectului de rezoluție al Rusiei ar fi prevenit dezastrul umanitar din Gaza

© AFP 2024 / MOHAMMED ABEDДети во время авиаударов Израиля по Газе. Архивное фото
Дети во время авиаударов Израиля по Газе. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 20.10.2023
Abonare
Dacă Consiliul de Securitate al ONU ar fi adoptat proiectul de rezoluție al Rusiei privind încetarea focului în Fâșia Gaza, atacul asupra spitalului Arab Al-Ahli ar fi putut fi prevenit, a declarat Ministerul rus de Externe.
BUCUREŞTI, 20 oct – Sputnik.Ministerul rus de Externe a declarat într-un comunicat că, dacă Consiliul de Securitate al ONU ar fi adoptat proiectul de rezoluție al Rusiei privind încetarea focului în Fâșia Gaza, atacul cu rachete asupra Spitalului Arab Al-Ahli din orașul Gaza ar fi putut fi împiedicat.
Ministerul a menţionat că, pe 16 octombrie, Consiliul de Securitate al ONU nu a adoptat proiectul propus de Rusia.
„Dacă Consiliul de Securitate al ONU ar fi adoptat, pe 16 octombrie, proiectul propus de Rusia de încetare umanitară a focului în Fâșia Gaza, atunci poate că atacul tragic cu rachete asupra complexului spitalicesc Al-Ahli ar fi putut fi evitat”, se menţionează în comunicat, citat de Sputnik Internaţional.
Marți, o rachetă a lovit Spitalul Arab Al-Ahli din orașul Gaza, provocând o explozie masivă, în care au murit aproape 500 de oameni, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza.
Gruparea palestiniană Hamas a susţinut că explozia a fost cauzată de un atac aerian israelian. Pe de altă parte, Forțele de Apărare ale Israelului au susţinut că spitalul a fost lovit în urma unei lansări eșuate de rachetă de către mișcarea jihadistă islamică palestiniană.
Fluxul de știri
0