Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

UE vrea să concureze China

© AP Photo / John ThysDrapele UE și China
Drapele UE și China - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Uniunea Europeană vrea propriul său summit care să concureze inițiativa chineză ”O centură, un drum”, au declarat oficiali europeni, care pregătesc un astfel de eveniment în perioada 25-26 octombrie.
BUCUREȘTI, 19 oct -Sputnik. Uniunea Europeană va fi gazdă săptămâna următoare pentru lideri din aproximativ 20 de ţări, pentru a da un impuls unui plan vizând infrastructura globală, destinat să concureze cu iniţiativa chineză "O centură, un drum".
Printre şefii de stat şi de guvern care vor participa la forumul european Global Gateway Forum, care va fi organizat în perioada 25-26 octombrie la Bruxelles, se numără cei din Bangladesh, Senegal, Namibia şi Republica Moldova.Participarea liderilor din Egipt şi Republica Democratică Congo nu a fost încă confirmată.
Summitul de la Bruxelles vine la o săptămână după ce China a reunit reprezentanţi din peste 130 de ţări pentru a sărbători cea de a 10-a aniversare a planului său global de investiţii, iniţiativa "O centură, un drum". Potrivit estimărilor think tank-ului Green Finance & Development Center, planul chinez a atras 1.000 de miliarde de dolari în primul deceniu, ceea ce înseamnă că UE va avea dificultăţi în a concura cu iniţiativa chineză.
Fluxul de știri
0