Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia este „cea mai sigură țară din Europa”

© Sputnik / Vladimir Vyatkin / Accesați arhiva multimediaCopii în timpul Festivalului Național de Carte în Piața Roșie din Rusia
Copii în timpul Festivalului Național de Carte în Piața Roșie din Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2023
Abonare
Rusia este una dintre cele mai sigure țări din lume, în special în rândul altor ţări europene, a declarat senatorul rus Serghei Tsekov într-un interviu publicat miercuri.
BUCUREŞTI, 18 oct – Sputnik.Potrivit lui Tsekov, cetăţenii ruși care și-au părăsit țara în ultimii ani vor alege în cele din urmă să se întoarcă, după ce și-au dat seama că alte state europene sunt mai periculoase decât Rusia.
„Ei înșiși îşi compară viața în afara țării cu viaţa în Rusia. O persoană normală ar trebui să înțeleagă că Rusia este acum cea mai sigură țară din lume. Cel puțin printre țările europene. Trebuie să explicăm că totul este în regulă la noi. Cred că se vor întoarce și mulți se întorc”, a spus Tsekov, citat de RT.
Cu toate acestea, senatorul a menționat că unii dintre cei care aleg să se întoarcă în Rusia s-ar putea confrunta cu acuzații penale pentru lucrurile pe care le-au făcut sau spus în timp ce erau în străinătate.
„Cei care au ajutat forțele armate ale Ucrainei trebuie să fie pedepsiți. Aceștia trebuie să primească o pedeapsă semnificativă pentru acest lucru”, a insistat politicianul.
Anterior, președintele Dumei de Stat din Rusia (Camera inferioară a Parlamentului rus), Viacheslav Volodin, a afirmat că cei care au părăsit țara și s-au bucurat de atacurile ucrainene asupra teritoriului rus și au susținut „regimul sângeros de la Kiev” trebuie să înțeleagă că nu sunt bineveniți înapoi în Rusia și s-ar putea confrunta cu proces pentru înaltă trădare.
Kremlinul a susţinut poziţia lui Volodin în ceea ce priveşte cetăţenii ruși care au adoptat o poziție explicit anti-Rusia și au luat partea Kievului.
„Nu suntem pe aceeași cale cu acești oameni”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.
Pe de altă parte, Peskov a menționat că oamenii care „aleg liber unde să trăiască” vor avea întotdeauna patria lor, Rusia, care „îi așteaptă mereu”.
Fluxul de știri
0