Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Proteste în Germania împotriva migranţilor

Берлин - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2023
Abonare
Rebeliune într-o periferie a Münchenului, unde 2.500 de locuitori se opun venirii a aproape 900 de migranți
Bruxelles, 18 oct – Sputnik. Locuitorii dintr-un mic cartier, asemănător unui sat, din München, s-au revoltat împotriva migranților.
Districtul Johanneskirchen luptă împotriva transformării demografice. Mișcarea împotriva reinstalării în masă a migranților în micul cartier este condusă de un medic cardiolog, Alexander Leber, care are trei fiice, alături de zeci de cetățeni din zonă.
În localitate ar trebui să fie construite două noi adăposturi pentru migranți, unul cu 284 de locuri pe Mirabellerweg și altul pe strada Glücksburger, cu 190 de locuri. Problema este că orașul are deja 400 de migranți găzduiți într-un fost hotel din apropierea gării.
„Johanneskirchen este ca un sat. Vom avea aproape 900 de refugiați la 2500 de locuitori. Noile locuri de cazare vor fi făcute în câmp deschis – nu există deloc infrastructură acolo. Cum ar trebui să se integreze oamenii acolo? Nu există vreun concept!” scrie Leber.
Leber a declarat pentru ziarul Bild că, deși nu au existat „încă” probleme cu migranții, faptul că vor fi aduși atât de mulți la un moment dat va fi o problemă.
Guvernul local este, de asemenea, sceptic față de planuri, menționând că nu există loc pentru copii și tineri în școlile locale. De menționat că diversitatea tot mai mare a Germaniei în sistemul școlar a dus la o criză majoră, performanțe scăzute și conflicte profunde în școli.
Leber, împreună cu colegii săi de campanie Verena Kerth și Martin Krug, observă, de asemenea, o tendință tulburătoare din partea liberalilor.
„Socialiștii și Verzii îi împing pe refugiați în districtele exterioare. Există, de asemenea, clădiri de birouri și hoteluri goale în centrul orașului. De ce nu pun oameni acolo? Nu vor refugiați în cartierele lor?”, spune acesta.
Purtătorul de cuvânt al serviciilor sociale din München, Frank Boos, a apărat decizia, precizând că sunt puține locuri potrivite în oraș.
„Acolo unde există o infrastructură bună, de obicei nu există zone adecvate pentru locuințe. Aproape toate municipalitățile, inclusiv München, se confruntă cu acest lucru. Prin urmare, trebuie să ne bazăm pe compromisuri”, a declarat Boos.
Cu toate acestea, distribuția inegală a migranților în München este bine documentată. Cele mai bogate cartiere Herzogpark, Altbogenhausen și Parkstadt, precum și Oberföhring au reușit să evite orice plan de cazare pentru refugiați, în timp ce periferia rurală a Münchenului a înregistrat un aflux mare de astfel de rezidenți.
Bătălii similare au loc în alte zone ale Germaniei, inclusiv în statul Mecklenburg-Vorpommern. În orașul Grevesmühle, 91% dintre locuitorii orașului au votat împotriva unui sat container pentru migranți, cu toate acestea, primarul a susținut că migranții vor fi găzduiți în altă parte a orașului. Cetăţenii în vârstă sunt îndepărtaţi din casele lor într-o varietate de oraşe, inclusiv Berlin şi în sudul Germaniei, pentru a face loc migranţilor. În satul Uphal, 500 de locuitori au fost forțați să accepte 400 de migranți, în ciuda rezistenței acerbe din partea cetățenilor locali.
Guvernul de stânga al Germaniei promovează în prezent atragerea cât mai multor migranți în țară. Sondajele recente arată că sprijinul pentru guvern a atins un minim record, în timp ce partidul AfD a crescut la un record de 23%.
Nemții consideră că imigrația este problema principală, 44% spunând că este cea mai presantă preocupare. Un alt sondaj din această lună a arătat că 64% dintre germani cred că țara ar trebui să accepte mai puțini imigranți, iar același număr spun că migranții aduc mai multe dezavantaje decât avantaje.
Fluxul de știri
0