Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Medvedev: SUA poartă responsabilitatea finală pentru atacul asupra spitalului din Gaza

© Sputnik / Ekaterina Shtukina / Accesați arhiva multimediaDmitri Medvedev
Dmitri Medvedev - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2023
Dmitri Medvedev
Abonare
SUA poartă responsabilitatea finală pentru atacul asupra spitalului din Gaza, care a lăsat în urmă sute de morți, a declarat miercuri fostul președinte rus Dmitri Medvedev.
BUCUREŞTI, 18 oct – Sputnik.Marți, o explozie puternică a zguduit Spitalul Arab Al-Ahli din enclava palestiniană, ucigând cel puțin 500 de persoane, potrivit Ministerului Sănătății din Gaza. Al Arabiya a raportat, citând autoritățile locale, că numărul total de morți și răniți este peste 800, numărul morţilor aşteptându-se să crească și mai mult.
În timp ce oficialii palestinieni au insistat că Israelul a fost responsabil pentru tragedie, acesta din urmă a negat acuzația, premierul Benjamin Netanyahu susținând că „teroriștii barbari din Gaza au atacat spitalul din Gaza și nu FID”, referindu-se la forţele de apărare ale țării sale.
Atacul a declanșat reacții puternice în întreaga lume, secretarul general al ONU, Antonio Guterres, spunând că a fost îngrozit de incident. De asemenea, a declanşat proteste violente în mai multe țări arabe, manifestanții luând cu asalt un consulat israelian în Iordania, fiind vizate, de asemenea, ambasadele occidentale din Turcia, Tunisia și Liban.
Între timp, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională a SUA, John Kirby, a semnalat că președintele american Joe Biden, care urmează să se întâlnească cu Netanyahu, va pune „întrebări dure” oficialilor israelieni în timpul călătoriei sale.
Scriind pe Telegram, Medvedev a descris atacul ca fiind „în mod clar o crimă de război”.
„Responsabilitatea finală pentru acesta revine celor care câștigă în mod cinic bani din războaie ... Celor care distribuie nechibzuit sume colosale de bani pentru arme pentru a-și spori complexul militar-industrial și care proclamă în mod fals că au o misiune globală de a proteja valorile democratice: Statele Unite ale Americii”, a scris fostul preşedinte rus, potrivit RT.
Fluxul de știri
0