Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ana Revenco a fost numită la șefia unui centru care se va ocupa cu dezinformarea

© Sputnik / Rodion Proca / Accesați arhiva multimediaУтверждение нового состава правительства на заседании парламента Молдавии
Утверждение нового состава правительства на заседании парламента Молдавии  - Sputnik Moldova, 1920, 19.10.2023
Abonare
Fostul ministru al Afacerilor Interne de la Chișinău a fost numită la șefia unui centru care se va ocupa cu dezinformarea.
CHIȘINĂU, 19 oct - Sputnik. Ana Revenco a fost numită directorul Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării ar urma să lupte împotriva „dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale”.
Candidatura Anei Revenco a fost propusă de președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în conformitate cu prevederile Legii privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării.
Socialistul Vlad Batrâncea a declarat de la tribuna parlamentului, înainte ca Revenco să fie numită în funcție, că aceasta urmează să primească 50 de mii de lei lunar, iar salariile angajaților Centrului, la fel, ar fi destul de mari.
Ana Revenco - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2023
Politică
Maia Sandu a decis cine va avea grijă de cenzură și de oponenții guvernării?
În urma întrebărilor acordate de către deputați referitor la bugetul instuției care urmează să o conducă, Ana Revenco a spus că nu știe care va fi bugetul Centrului de Comunicare Strategică și Combaterea Dezinformării. La fel, aceasta declară că nu știe nici ce salariu va avea în funcția de director al Centrului.
Socialistul Vlad Batrâncea a declarat de la tribuna parlamentului, înainte ca Revenco să fie numită în funcție, că aceasta urmează să primească 50 de mii de lei lunar, iar salariile angajaților Centrului, la fel, ar fi destul de mari.
În perioada anilor 2021-2023, Ana Revenco a fost ministru al Afacerilor Interne. Anterior, a fost consilieră prezidențială în domeniul apărării și securității naționale, precum și secretară a Consiliului Suprem de Securitate.
Amintim că Parlamentul a adoptat în luna iulie a acestui an Legea privind Centrul pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării. Centrul are misiunea de a consolida cooperarea între instituții în „lupta împotriva dezinformării, manipulării informațiilor și ingerințelor străine”, care prezintă pericol sau pot prejudicia securitatea națională și periclita realizarea intereselor naționale.
Fluxul de știri
0