Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Republica Moldova la mâna FMI

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Accesați arhiva multimediaМеждународный валютный фонд
Международный валютный фонд - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2023
Abonare
Republica Moldova a ajuns la mâna FMI. Iar acesta când dă, știe să pună și condiții dificile. Un acord de 92 de milioane de dolari a fost aprobat de către Fondul Monetar Internațional pentru Chișinău.
BUCUREȘTI, 18 oct -Sputnik. Fondul Monetari Internațional a ajuns cu guvernul de la Chișinău la un acord la nivel de experți privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a patra evaluări a programului susținut de Mecanismul extins de creditare și Mecanismul de finanțare extinsă, precum și privind un program susținut pentru reziliență și durabilitate.
Finalizarea acordului permite Republicii Moldova să acceseze suma de 92 de milioane de dolari americani, ceea ce va duce datoria Moldovei la FMI la suma de 461,3 milioane de dolari.
Delegația FMI la Chișinău este optimistă cu privire la creșterea economică a Republicii Moldova, estimată la 2% din PIB.
Printre condițiile politice impuse este însă amplificarea așa numitei lupte anticorupție, de fapt o formă tot mai puțin mascată de a controla opoziția și de a lichida polii de putere neconformi cu interesele occidentale.
Fluxul de știri
0