Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin dezvăluie progrese privind noua mega-conductă rusească Power of Siberia 2

© Sputnik / Alexander Kazakov / Accesați arhiva multimediaПрезидент РФ В. Путин принял участие в заседании Совета глав государств – членов ШОС
Президент РФ В. Путин принял участие в заседании Совета глав государств – членов ШОС - Sputnik Moldova, 1920, 18.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Construcția conductei Power of Siberia 2, care va livra gaz rusesc în China prin Mongolia, se desfăşoară în conformitate cu planul, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 18 oct – Sputnik. Președintele rus a făcut anunțul în timpul unei întâlniri cu omologul său mongol, Ukhnaagiin Khurelsukh, pe marginea Forumului „O centură, un drum”, din Beijing.
„Avem proiecte semnificative, acoperind mai multe sfere, inclusiv [proiecte] în comun cu Republica Populară Chineză, de exemplu, construcția unui sistem de conducte de gaz prin Mongolia în China. Toate părțile vor să participe, vor să lucreze [în acest proiect]. Este o chestiune de implementare, cred că vom progresa într-un ritm bun”, a menționat Putin, citat de RT.
Conducta propusă va aduce gaz din peninsula Yamal, care, înainte de conflictul din Ucraina, servea piața din UE prin mai multe conducte, inclusiv Nord Stream, ale căror fluxuri s-au redus înainte de a fi aruncată în aer în septembrie anul trecut.
Gazul natural din câmpurile din vestul Siberiei va traversa Mongolia şi va ajunge în China, cel mai mare importator de energie din lume și un consumator de gaz în creștere.
Proiectul mega-conductei de gaz este conceput pentru a transforma fluxurile de energie în Asia, întrucât Rusia este interesată de o mai mare cooperare energetică cu Beijingul și cu alte piețe estice.
Moscova intenționează să crească livrările de gaze prin conductă către China cu 50 de miliarde de metri cubi (bcm) anual prin Power of Siberia 2, în timp ce actuala conductă Power of Siberia urmează să livreze 38 bcm pe an până în 2025.
Fluxul de știri
0