Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Zelenski a vrut să meargă în Israel, dar a fost refuzat

© AP Photo / Efrem LukatskyПрезидент Украины Владимир Зеленский
Президент Украины Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2023
Abonare
Președintele ucrainean Vladimir Zelensky a vrut să vină în Israel în semn de sprijin, dar partea israeliană i-a spus clar că acum este „momentul greșit” pentru o astfel de vizită
BUCUREȘTI, 17 oct - Sputnik. Liderul ucrainean plănuia să sosească în țară împreună cu secretarul de stat al SUA Antony Blinken. Israelul a considerat acest lucru nepotrivit din cauza operațiunilor militare din Ucraina.
Bloomberg a raportat că Blinken va sosi în Israel luni , 16 octombrie, pentru o vizită neprogramată din cauza înrăutățirii situației de la granița cu Libanul. Şeful Departamentului de Stat a vizitat ultima dată ţara pe 12 octombrie.
Axios și Ynet au scris despre planurile lui Zelensky de a veni în Israel ca semn de solidaritate săptămâna trecută. Biroul președintelui ucrainean a trimis o cerere oficială biroului premierului israelian Benjamin Netanyahu cu o solicitare de coordonare a călătoriei.
Fluxul de știri
0