Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin: Legăturile dintre Rusia și Thailanda, bazate pe respect reciproc şi prietenie

© Sputnik / Григорий Сысоев / Accesați arhiva multimediaВизит президента РФ В. Путина в Китай для участия в мероприятиях третьего Международного форума "Один пояс, один путь"
Визит президента РФ В. Путина в Китай для участия в мероприятиях третьего Международного форума Один пояс, один путь - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2023
Abonare
Respectul reciproc, prietenia și luarea în considerare a intereselor reciproce au fost întotdeauna în centrul relațiilor dintre Rusia și Thailanda, a declarat marți președintele rus Vladimir Putin.
BUCUREŞTI, 17 oct – Sputnik. „Relațiile noastre s-au bazat întotdeauna pe respect reciproc, prietenie și luarea în considerare aintereselor celuilalt. Până acum, relațiile dintre țările noastre s-au dezvoltat în multe feluri, atât în sferele umanitarăși economică, cât și în domeniul politic”, a declarat Putin la o întâlnire cu premierul Thailandei, Srettha Thavisin, laBeijing, potrivit Sputnik Internaţional.
La începutul zilei, premierul thailandez a spus că turiștii ruși vor putea să stea până la 90 de zile în Thailanda, fără viză, de la 1 noiembrie până la 30 aprilie 2024.
Rusia a fost inclusă pe lista țărilor ai căror cetățeni „sunt scutiţi de necesitatea de a obține o viză sau o permisiune pentru a putea rămâne în regat până la 90 de zile” dacă vin în ţară ca turişti, a menţionat protocolul cabinetului. Măsura a fost luată „în scopul celei mai bune interacţiuni economice şi de politică externă cu Federația Rusă, în special în sfera legăturilor dintre oameni, care stau la baza relațiilor internaționale”, a adăugat documentul.
Guvernul a instruit mai multe departamente, inclusiv Ministerul de Interne și Imigrație, să modifice decretele, legile și reglementările relevante. De asemenea, Serviciul de securitate națională este însărcinat să monitorizeze impactul măsurii asupra securității naționale și intereselor naționale ale Thailandei.
În conformitate cu un acord interguvernamental, turiștii ruși și cei thailandezi se bucurau de intrarea fără vize timp de 30 de zile în ţara vizitată. În august, premierul thailandez Srettha Thavisin a declarat că guvernul intenționează să crească perioada de ședere fără vize pentru turiștii ruși de la 30 la 90 de zile.
Fluxul de știri
0