Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Orban: Ungaria nu a vrut niciodată să se confrunte cu Rusia

© AFP 2024 / ATTILA KISBENEDEKViktor Orban
Viktor Orban - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2023
Abonare
Orban a declarat că Ungaria nu a vrut niciodată să se confrunte cu Rusia, situația nu este ușoară.
CHIȘINĂU, 17 oct – Sputnik. Budapesta nu a fost niciodată într-o situație atât de dificilă, Ungaria nu a dorit niciodată să se confrunte cu Rusia, a declarat prim-ministrul țării, Viktor Orban, în cadrul negocierilor cu președintele Rusiei, Vladimir Putin.
"Au fost întâlniri dificile, dar niciodată atât de complicate ca aceasta. Nu am fost niciodată într-o situație atât de dificilă până acum. Ungaria nu a vrut niciodată să se confrunte cu Rusia, ba dimpotrivă, scopul Ungariei a fost întotdeauna să stabilească și să extindă cele mai bune contacte reciproce și acest lucru ne-a reușit”, a spus el la întâlnirea cu președintele rus în China.
Președintele Federației Ruse întreprinde o vizită oficială în China, unde participă la forumul „O centură – o cale”.În cadrul vizitei, Putin se va întâlni de asemenea cu liderii Thailandei, Mongoliei și Laosului, este examinată și posibilitatea altor întâlniri, a declarat consilierul prezidențial rus Iuri Ușakov.
Fluxul de știri
0