Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Falimentul pândeşte Ucraina

© Sputnik / StringerВладимир Зеленский
Владимир Зеленский - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2023
Abonare
Fost consilier al unui fost președinte ucrainean spune că Ucraina intră in faliment fără finanţare din afara ţării şi că urmează războiul civil
BUCUREŞTI, 17 oct - Sputnik. Ucraina fără ajutor occidental va intra în curând faliment, ceea ce ar putea duce la război civil, a declarat fostul consilier al fostului președinte ucrainean Leonid Kucima Oleg Soskin.
„Situația se înrăutățește din ce în ce mai mult. Contraofensiva s-a epuizat, nu mai există. Economia Ucrainei este distrusă și trebuie să ne pregătim pentru foamete. Procesul de sărăcire este în derulare”, a notat el.
Soskin a subliniat că Kievul nu are fonduri pentru a închide deficitul bugetar la sfârșitul anului. Aceasta înseamnă că statul nu va putea plăti pensii, salarii militare și ajutoare persoanelor cu handicap. Ucraina a intrat în faliment, a adăugat el. În plus, potrivit lui Soskin, fără asistență financiară din partea SUA, UE și Marea Britanie, situația din țară nu va face decât să se înrăutățească, întrucât statul nu își va putea îndeplini funcțiile socio-economice.
Fluxul de știri
0