Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

A patra ediție a Platformei de sprijin pentru regimul de la Chișinău

© Public Domain / Flickr / Parlamentul Republicii MoldovaЗаседание парламента Молдовы 17.08.2023
Заседание парламента Молдовы 17.08.2023 - Sputnik Moldova, 1920, 17.10.2023
Abonare
Se desfășoară la Chișinău cea de-a patra ediție a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, într-un context tot mai dificil economic pentru întreaga Uniune Europeană, dar și de schimbare a mizelor geopolitice odată cu criza din Orientul mijlociu.
BUCUREȘTI, 17 oct -Sputnik. Regimul de la Chișinău găzduiește cea de-a 4-a ediție a Platformei de sprijin pentru Republica Moldova, lansată la inițiativa României, Germaniei și Franței.
”Peste 30 de state și zeci de organizații internaționale și financiare se vor reuni pentru a mobiliza ajutorul necesar pe trei direcții principale în dezvoltarea Republicii Moldova – suportul bugetar, crearea unui Fond pentru Infrastructură și a Fondului rezidențial pentru eficiență energetică”, transmite comunicatul oficial al guvernului Republicii Moldova.
Conform agendeionferinței, vor fi semnate un șir de memorandumuri pentru Republica Moldova, după care evenimentul va fi deschis de prim-ministrul Dorin Recean. Cu un cuvânt de salut vor interveni și cofondatorii Platformei - șefii delegațiilor franceze, germane și române.Evenimentul se va încheia cu un discurs al președintelui Maia Sandu și cu declarații comune ale miniștrilor de externe din Franța, Germania, România și Republica Moldova.
Deocamdată cetățenii din Chișinău resimt doar haosul circulației rutiere date peste cap de măsurile de securitate necesare pentru eveniment.
Fluxul de știri
0