Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Un nou pas pentru legiferarea cenzurii în Republica Moldova

© Sputnik / Mihai CarausBogdan Duca
Bogdan Duca - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2023
Abonare
Republica Moldova a făcut un pas înainte în consolidarea unui regim al cenzurii și reprimării libertății de expresie sub numele ...comunicării strategice și, desigur, a ”combaterii dezinformării”.
BUCUREȘTI, 16 oct -Sputnik. Maia Sandu a desemnat pe Ana Revenco pentru a fi director al Centrului pentru Comunicare Strategică și Combatere a Dezinformării, instituție prin care regimul de la Chișinău speră să controleze libertatea presei din Republica Moldova.
Revenco a fost ministru al Afacerilor Interne în intervalul august 2021- iulie 2023, a fost consilieră pe apărare și securitate a Maiei Sandu și are un background din lumea organizațiilor non-guvernamentale.
Dacă va fi confirmată de Parlamentul Republicii Moldova, Revenco va fi loială Maiei Sandu și direcțiilor regimului de la Chișinău, inclusiv în perspectiva alegerilor electorale care urmează. Instituția are potențialul de a influența direct și negativ campaniile electorale din Republică, iar faptul că va fi condusă de o apropiată a Maiei Sandu, ridică semne serioase și grave de întrebare cu privire la dorita obiectivitate instituțională.
De altfel, Revenco a declarat pe o rețea de socializare că în opinia sa, ceea ce dumneaei consideră a fi discriminare, aduce ”daune la fel de mari ca și războiul și crima”, ceea ce dacă nu ar fi o exagerare retorică ar indica o gravă slăbiciune intelectuală, a demnitarului moldovean.
Nominalizarea va fi discutată de Parlamentul Republicii Moldova în cursul acestei săptămâni.
Fluxul de știri
0