Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA se opune ocupării fâșiei Gaza

© AFP 2024 / POOL / EVELYN HOCKSTEINЭнтони Блинкен
Энтони Блинкен - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2023
Abonare
Ocuparea fâșiei Gaza de către Israel nu va avea susținerea SUA ci din contra. De asemenea, Casa Albă analizează oportunitatea unei vizite a președintelui Biden în Israel, pentru a încerca detensionarea conflictului.
BUCUREȘTI, 16 oct -Sputnik. Washingtonul a transmis un semnal clar Israelului. Președintele Joe Biden a spus că deși Israelul trebuie să distrugă Hamas, ar comite o ”greșeală gravă” dacă va ocupa teritoriul din regiunea Gaza.
De asemenea și șeful diplomației americane, Anthony Blinken, a declarat că o eventuală expulzare a palestinienilor din regiunea Gaza ar fi sortită eșecului.
"Am auzit direct de la preşedintele Autorităţii Palestiniene (Mahmoud) Abbas şi practic de la toţi ceilalţi lideri cu care am vorbit în regiune că această idee este sortită eşecului, prin urmare nu o vom susţine", a declarat Antony Blinken într-un interviu difuzat duminică la postul de televiziune saudit Al-Arabiya.
"Credem că oamenii ar trebui să poată rămâne în Gaza, casa lor. Dar vrem, de asemenea, să ne asigurăm că sunt în afara pericolului şi că primesc ajutorul de care au nevoie", a adăugat el
Fluxul de știri
0