Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Putin a dat o apreciere importanței globale a relațiilor dintre Rusia și China

© Sputnik / Pavel Bednyakov / Accesați arhiva multimediaII Cаммит и форум "Россия - Африка". Пленарное заседание
II Cаммит и форум Россия - Африка. Пленарное заседание - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Putin: relațiile dintre Rusia și China sunt principalul factor de stabilitate în lume.
CHIȘINĂU, 16 oct – Sputnik. Relațiile ruso-chineze constituie un factor fundamental pentru stabilitatea în lume, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, într-un interviu acordat Corporației Media din China.
În cadrul interviului, Putin a menționat că, în momente diferite, Federația Rusă și China „au avut rapoarte diferite privind exportul și importul”. Țările și-au îmbunătățit an de an balanța comercială, a menționat șeful statului.
"Și iată așa ne mișcăm în aproape toate direcțiile. Eu nici nu mai vorbesc despre rolul pe care îl joacă relațiile ruso-chineze în problema stabilității în lume. Acesta este un factor fundamental - relațiile ruso-chineze. Toate acestea împreună ne și oferă temeiul să considerăm că ne îndreptam într-o direcția absolut corectă și în interesele popoarelor atât chinez, cât și rus”, a subliniat Putin.
Fluxul de știri
0