Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Maia Sandu efectuează vizite oficiale în Cehia și Elveția

© Sputnik / OsmatescoМайя Санду
Майя Санду - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2023
Abonare
Șefa statului în această săptămână va efectua două vizite oficiale în Cehia și Elveția unde va avea întrevederi cu omologii săi din aceste țări și dicuții cu moldovenii din diasporă.
CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. Serviciul de presă al instituției prezidențiale anunță că în următoarele zile președintele Maia Sandu va efectua o vizită în Cehia și alta în Elveția după care va reveni la Chișinău ca să participe la reuniunea Platformei de Sprijin pentru Moldova.
Luni, 16 octombrie, președintele Maia Sandu își va începe vizita oficială în Republica Cehă, unde va avea întrevederi cu președintele Petr Pavel, prim-ministrul Petr Fiala, dar și cu șefii celor două camere ale legislativului ceh.
Șefa statului împreuna cu omologul său de la Praga va participa și la Forumul moldo-ceh al oamenilor de afaceri, organizat în cadrul celei de a 5-a reuniuni a Comisiei interguvernamentale moldo-cehe privind cooperarea economică.
De asemenea, în perioada, 18-19 octombrie, șefa statului se va afla în Confederația Elvețiană, în vizită de stat, la invitația președintelui Alain Berset. Acolo, va avea mai multe întrevederi cu oficiali elvețieni, o discuție publică cu studenții Universității Tehnice din Zürich și se va întâlni cu diaspora.
Fluxul de știri
0