Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Europarlamentar român spune verde-n ochi că Moldova va adera la UE la paștele calului

© Photo : Guvernul Republicii MoldovaSteagurile Republicii Moldova și UE
Steagurile Republicii Moldova și UE - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2023
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Într-un interviu pentru Compania „Teleradio-Moldova” europarlamentarul român Alin Mituța a declarat că Republica Moldova nu va adera la Uniunea Europeană fără Ucraina, iar procesul de aderare este unul foarte complicat.
CHIȘINĂU, 16 oct - Sputnik. Republica Moldova nu va adera la Uniunea Europeană fără Ucraina, a declarat europarlamentarul Alin Mituța, într-un interviu pentru Compania publică „Teleradio-Moldova”. Acesta a mai subliniat că procesul de aderare este foarte complicat, iar în cazul României, el a durat 10 ani.
Mituța a mai adăugat că, din punct de vedere strategic și geographic, țara noastră este conectată cu Ucraina.
„Dacă ne uităm la cazul României sau a celorlalte state atunci vedem că de obicei durează cam 10 ani. Cu România a durat 5 ani până am dobândit calitatea de stat candidat. Moldova are un avantaj prin faptul că i s-a dat statutul de stat candidat mult mai repede decât României. Moldovei și Ucrainei i s-au dat într-o situație de urgență foarte rapid, în câteva luni. Însă procesul de aderare este foarte complicat. Fiecare capitol de negociere trebuie luat cuvânt cu cuvânt și negociat. Moldova nu va adera fără Ucraina la Uniunea Europeană”, a declarat europarlamentarul.
Europarlamentar român a mai subliniat că aderarea Republicii Moldova, Ucrainei și a statelor din Balcanii de Vest ar costa Uniunea Europeană 260 de miliarde de euro pe an.
Acesta susține că nu există posibilitatea ca Republica Moldova și Ucraina să intre în Uniunea Europeană într-un timp foarte scurt pentru că astfel de decizii trebuie luate cu acordul tuturor celor 27 de state, fiind vorba despre un proces complicat.
Fluxul de știri
0