Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Assad și Putin au discutat telefonic despre atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza

© Sputnik / Mikhail Klimentyev / Accesați arhiva multimediaВизит президента РФ В. Путина в Турцию
Визит президента РФ В. Путина в Турцию - Sputnik Moldova, 1920, 16.10.2023
Abonare
Președintele sirian Bashar Assad și președintele rus Vladimir Putin au avut o discuţie telefonică despre modalități de oprire a atacurilor Israelului asupra Fâșiei Gaza.
BUCUREŞTI, 16 oct – Sputnik.Președintele sirian Bashar Assad și președintele rus Vladimir Putin au avut o conversaţie telefonică, în care au discutat despre modalități de oprire a atacurilor Israelului asupra Fâșiei Gaza, a anunțat luni biroul liderului sirian.
„Președinții Assad și Putin au avut o conversație telefonică, în timpul căreia au discutat despre modalități de a pune capăt agresiunii israeliene împotriva Fâșiei Gaza și au subliniat necesitatea livrării urgente de ajutor umanitar pentru civilii din Fâșia Gaza”, a precizat biroul într-un comunicat, potrivit Sputnik Internaţional.
Israelul a introdus o blocată completă asupra Fâșiei Gaza, tăind accesul populației civile la apă, electricitate și căldură. Se pare că spitalele palestiniene au energie pentru mai puțin de 24 de ore, iar după aceea, mii de pacienți vor fi în pericol și mai mare.
OMS și alte organizații internaționale au criticat blocada israeliană asupra Fâșiei Gaza și au subliniat că riscul apariției de boli a crescut serios.
Fluxul de știri
0