Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

„Vor fi încercuiți”: Occidentul s-a alarmat din cauza unei manevre neașteptate a Rusiei

© AP Photo / LIBKOSSoldați ucraineni pe frontul din Avdeevka
Soldați ucraineni pe frontul din Avdeevka - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2023
Soldați ucraineni pe frontul din Avdeevka
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Economist: Armata ucraineană riscă să ajungă într-o încercuire la Avdeevka
CHIȘINĂU, 15 oct – Sputnik. Armata rusă a lansat o ofensivă asupra pozițiilor FAU din Avdeevka și ar putea încercui soldați ucraineni, se arată în articolul Economist.
„Aceasta este una dintre cele mai mari ofensive ale Rusiei din primăvara trecută, iar scopul ei pare să fie o încercare de a aduce ucrainenii într-o încercuire totală”, au scris jurnaliştii.
În articol se menționează că, după eșecul contraofensivei Forțelor Armate ucrainene, pe câmpul de luptă inițiativa a fost preluată de Rusia. Armata ucraineană din Avdeevka este deja „înconjurată din trei părți”, se arată în articol din Economist.
Anterior, fostul consilier al lui Leonid Kucima, Oleg Soskin, a declarat că Forțele Armate ucrainene suferă pierderi în apropiere de Avdeevka din cauza ofensivei ruse.
Avdeevka este o suburbie de nord a Donețkului, transformată de trupele ucrainene într-o zonă fortificată puternică. Potrivit șefului DPR, Denis Pușilin, în ultimele zile, unitățile rusești au avansat în această zonă din două direcții și se consolidează în noi poziții la sudul și nordul orașului.
Fluxul de știri
0