Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Țările G20 cer reluarea acordului de cereale prin îndeplinirea tuturor condițiilor Rusiei

© Sputnik / Рамиль Ситдиков / Accesați arhiva multimediaСаммит G20 в Нью-Дели
Саммит G20 в Нью-Дели - Sputnik Moldova, 1920, 15.10.2023
Abonare
Parlamentele țărilor din Grupul celor Douăzeci – G20, reunite la New Delhi la cel de-al nouălea summit, au cerut reluarea acordului de cereale prin Marea Neagră.
BUCUREȘTI, 15 oct – Sputnik. Parlamentele G20 au emis un comunicat comun în care cer reluarea acordului de cereale prin Marea Neagră prin îndeplinirea tuturor condițiilor acestuia, inclusiv permiterea de exporturi nestingherite de alimente și îngrășăminte din Rusia.
În comunicat, parlamentele țărilor membre G20 subliniază că apreciază eforturile Turciei și acordurile de la Istanbul intermediate de către ONU, ce constau în Memorandumul de Înțelegere dintre Federația Rusă și Secretariatul Națiunilor Unite privind promovarea produselor alimentare și a îngrășămintelor ruse pe piețele mondiale și inițiativa privind transportul sigur al cerealelor li alimentelor din porturile Ucrainei – Inițiativa Mării Negre – și au cerut implementarea lor completă, rapidă și eficace pentru a asigura livrările imediate și neîngrădite de cereale, alimente și îngrășăminte/materii prime din Federația Rusă și Ucraina.
G20, reamintim, e un organism internațional care reunește marile economii ale lumii, de la Marea Britanie, Germania, Franța, Italia, Statele Unite, Canada, Japonia și Rusia până la economiile emergente, a scris Bogdan Tiberiu Iacob pe inpolitics.ro.
Fluxul de știri
0