România
Știri, articole și comentarii despre viața publică din România

Pensionarii din România, disperați din cauza facturilor uriașe

© Sputnik / Maxim TopalПенсионеры в Молдове оказались на грани выживания
Пенсионеры в Молдове оказались на грани выживания - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2023
Abonare
Din punct de vedere financiar, pe români îi așteaptă o iarnă grea: nu vor scăpa de facturile uriașe la întreținere și încălzire nici în această iarnă. Ce spun pensionarii.
BUCUREȘTI, 14 oct – Sputnik. Se anunță o iarnă grea pentru bucureșteni, întrucât ei nu vor scăpa de facturile uriașe la întreținere și încălzire.
Prețul gigacaloriei a rămas la un nivel uriaș, iar administratorii de bloc susțin că facturile vor fi și ele pe măsură. În tot acest timp, mulți bucureșteni plătesc servicii de care nu beneficiază. Asta pentru că sistemul primar de termoficare este în continuare avariat, iar situația pare departe de a se rezolva.
Facturile ar putea să crească, și asta în condițiile în care românii abia mai fac față valului de scumpiri. De exemplu, pentru o garsonieră unde consumul este de 0,51 gigacalorie în medie, factura va ajunge la aproape 200 de lei. În cazul unui apartament cu 2 camere, factura poate varia între 250 și 300 de lei, iar pentru un apartament cu 3 camere între 350 și 600 de lei, transmite realitatea.net.
Pe de altă parte, mulți dintre bucureșteni vor plăti și servicii de care nu beneficiază. Sistemul de termoficare este în continuare avariat, iar mulți oameni nu au apă caldă, iar la iarnă s-ar putea confrunta cu lipsa căldurii.
Fluxul de știri
0