Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moldova primește în continuare gaze rusești – Putin

© Sputnik / Павел Бедняков / Accesați arhiva multimediaОфициальный визит президента РФ В. Путина в Киргизию. День второй
Официальный визит президента РФ В. Путина в Киргизию. День второй - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2023
Abonare
Putin: Moldova continuă să primească gaze din Federația Rusă la prețurile pe care le-a propus Chișinăul.
CHIȘINĂU, 14 oct – Sputnik. Moldova primește până în prezent gaze rusești la prețurile pe care le-a propus ”Gazpromului” rusesc, a declarat președintele Federației Ruse, Vladimir Putin, în cadrul conferinței de presă de după vizita sa în Kîrgîzstan.
"Am auzit recent că Moldova a renunțat la gazul rusesc, așa, pur și simplu ca exemplu. Dar se dovedește că nu a renunțat, îl primește foarte bine până în prezent. Și de unde să-l ia de fapt? Îl primește și, de altfel, la prețurile pe care ea însăși le-a propus „Gazpromului” rusesc. Noi doar am fost receptivi față de Moldova în privința formării prețului. Acum nu vom intra în detalii, acolo jumătate de an este un preț, în altă jumătate - altul. Nu contează. Contează că noi am făcut cum au rugat ei”, a spus Putin.
Moldova plătește pentru gazul rusesc, anterior au fost probleme, ei încă nu pot renunța la sursele energetice rusești, a spus președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.
"Plătesc, au fost probleme cu plata un timp. Dar acum parcă plătesc, totul este în regulă. În temei, stochează acest gaz, dacă se poate spune așa despre gaz, în depozite, inclusiv pe teritoriul Ucrainei, am impresia. Dar nu asta importă, importă că nu se pot lipsi de el deocamdată. De aceea, până la urmă, aceasta este alegerea lor ", a spus Putin.
Fluxul de știri
0