Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Livrările de motorină din India către UE, la cel mai ridicat nivel din toate timpurile

© Sputnik / Alexey Kudenko / Accesați arhiva multimediaАвтозаправка
Автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 14.10.2023
Abonare
Achizițiile de către UE de motorină din India au crescut la un nivel record în septembrie, în contextul în care New Delhi a sporit importurile de petrol rusesc.
BUCUREŞTI, 14 oct – Sputnik.Achizițiile de către UE de motorină din India au crescut la un nivel record în septembrie, a raportat Reuters, citând datele de urmărire ale navelor de la Vortexa, Kpler și LSEG. Creșterea vine după ce New Delhi a sporit importurile de petrol rusesc, o mare parte din acesta fiind folosit pentru a produce motorină indiană, relatează RT.
Potrivit agenției de presă, livrările de motorină din India către bloc au totalizat între 280.000 și 303.000 de barili pe zi (bpd) în perioada de raportare, însemnând aproximativ jumătate din totalul exporturilor de motorină din India în acea lună.
În septembrie, Moscova a introdus o interdicție asupra exportului de motorină și benzină pentru a stabiliza piața internă a combustibililor. Restricțiile asupra exporturilor de motorină au fost parțial relaxate pe 6 octombrie.
Exporturile de motorină din India în UE în octombrie au fost până acum semnificativ mai mici decât luna trecută, fiind de aproximativ 75.000 bpd. Totuşi, experții din industrie atribuie scăderea schimbărilor la rafinării și creşterii cererii locale în contextul sezonului festiv Diwali.
O mare parte din motorina din India este obținută din petrolul rusesc, importurile acestuia de către rafinăriile locale crescând cu 80% la nivel anual în septembrie, potrivit Financial Express. Datele de urmărire ale navelor de la Vortexa au arătat că New Delhi a cumpărat în medie 1,56 milioane bpd din petrolul rusesc Urals luna trecută, faţă de 865.000 bpd în aceeași perioadă a anului trecut.
India s-a alăturat Chinei, cele două ţări devenind, la începutul acestui an, cei mai importanţi importatori de petrol din Rusia, profitând de reduceri, întrucât Moscova a căutat să atragă noi piețe după ce a pierdut cumpărătorii occidentali pe fondul sancțiunilor legate de Ucraina. Prim-ministrul rus Aleksandr Novak a declarat vineri pentru RT Arabic că Moscova a scăzut de atunci reducerile, care în prezent se ridică la 11-12 dolari pe baril, comparativ cu reducerile de 38 de dolari oferite la începutul anului. Totuşi, analiștii spun că New Delhi va continua să crească achizițiile de petrol rusesc, deoarece tot este mai ieftin decât ţiţeiul brut din Orientul Mijlociu.
Fluxul de știri
0